Vinder af Jazzkonkurrence 2022

Baryl er på en indfølende, dynamisk og universel måde til stede i deres samtid. De spiller frygtløst, legende og moderne, og undersøger kontrasten mellem stramme kompositioner og helt frie kollektive improvisationer.

Siden deres debut i 2021 har barylerne markeret sig på den danske jazzscene.

De vandt i foråret 2022 ”Jazzkonkurrencen” og har spillet udsolgte koncerter under Vinterjazz 2023. Politiken skrev: “Om ikke mange år kan barylerne ende med at blive en af landets mest efterspurgte grupper. De er i hvert fald ved at støbe fundamentet til noget rigtig stort.” Senest har de udgivet albummet “hvad´fanden sker der?” hvor bl.a. Information skriver: “Selvom bandnavnet konnoterer ballade, spiller BARYL kun slyngelnumre af den mest fornøjelige slags. Musikken er underfundig og ambitiøs uden at blive hverken fjollet eller forfængelig.”

Verden er i konstant forandring og udvikling, og Baryl har taget en beslutning om at omfavne netop dét, i 2024 og fremover, hvor Baryl opstår i et nyt format, nemlig kvintetten. Fra januar 2024 vil vi opleve Baryl som kvintet med 2 saxofoner, som begge længe har spillet med bandet, og især derfor er det kun det naturlige næste skridt for bandet.

BARYL indtager de danske jazz scener, vrider jazzen, dens fortid og fordomme.

Vi er glade for at åbne dørene til denne excentriske livekoncert og håber at se publikum forlade inspireret og altid resonerende over den verden, vi lever i….

Line-up:

Viktoria Søndergaard (Vibrafon og komposition)
Johan Jep (Saxofon)
Lukas Loeb (Kontrabas)
Ludvig Søndergaard (Trommer)
Lasse Damsgaard (Saxofon)

Proudly Presented by Andelen