Saxofon

Glæd jer til en forrygende eftermiddag på Værftet i godt selskab med den bemærkelsesværdige Cecilie Strange. I 2023 har hun formået at indkassere både priser og nomineringer, herunder den prestigefyldte Carl Prisen 2023 inden for jazz, og ‘Jazz recording of the Year’ ved Presto Music Awards, begge tildelt for hendes kompositions arbejde med sit seneste album, BEYOND. I 2023 var Strange nomineret i hele to kategorier til DMA Jazz – som årets komponist og årets jazz udgivelse. Og nu kommer Cecilie Strange til ÆJF.

Hendes musikalske rejse begyndte som 12-årig, og hendes uddannelse i Odense under den anerkendte jazzsaxofonist Hans Ulrik og i New York under stjernesaxofonisten Chris Cheek har formet hendes unikke og dybe tenorlyd.

Cecilie Strange har en naturlig forståelse for det danske og nordiske landskab, og dette afspejles i hendes musik, der skaber skandinaviske skitser. Med en skærende melankolsk palet af klangfarver formår hendes kompositioner samtidig at stråle af håb og lys, hvilket gør hendes musik både rørende og inspirerende.

Kvartetten, der akkompagnerer Cecilie Strange denne eftermiddag, består af erfarne musikere, der hver især har sat deres præg på den internationale musikscene. Trommeslager Jakob Høyer, kendt fra samarbejder med navne som The Raveonettes, Jacob Anderskov og Claus Waidtløw, bringer en dynamisk rytmesektion. Pianisten Peter Rosendal, velkendt fra Six City Stompers med Mads Mathias, vil bidrage med sine virtuose klaverfærdigheder. Endelig står den svenske bassist Thommy Andersson for den solide bas, der binder kvartetten sammen.

Glæd jer til en eftermiddag fyldt med enestående musikalske oplevelser, hvor Cecilie Strange og hendes kvartet vil tage jer med på en rejse gennem lydlandskaber, der forener tradition med nyskabelse. En koncert, der ikke kun lover at underholde, men også at berige sjælen med musikalsk dybde og nuancer.

Line-up: 
Cecilie Strange – Saxofon
Thommy Andersson – Bas
Jakob Høyer – Trommer
Peter Rosendal – Klaver

Proudly Presented by Det Gamle Værft