ÆRØ JAZZFESTIVAL er en almennyttig forening, der sammen med andre foreninger arbejder lokalt med det formål at skabe et bredt folkeligt og kulturelt fælleskab på Ærø og som udadtil tillige bidrager til at markere øen som et attraktivt mål for både turister og nye tilflyttere.

 Vort bidrag til dette arbejde foregår ved at arrangere jazzkoncerter og en årlig jazzfestival af høj klasse, som rækker langt ud over Ærøs grænser. Vi holder fast i traditionen fra perioden, hvor spillestedet ANDELEN i Ærøskøbing for over 30 år siden skabte fundamentet for den progressivitet, som i dag videreføres af Ærø Jazzfestival. En stor del af foreningens ca. 150 medlemmer deltager aktivt i afvikling af festivalen.

 Ærø Jazzfestival har i sin nuværende form eksisteret siden 1992 og foregår hvert år i uge 31.  Programmet, som festivalen præsenterer, har en musikalsk bredde, som tilgodeser både den professionelle og nyskabende del af jazzscenen, traditionel jazz samt Jazz/blues med lokale aktører. Desuden prioriterer festivalen børnejazz og laver hvert år arrangementer med

JAZZ for KIDS. Endvidere afholdes, afhængigt af økonomien én eller flere enkeltkoncerter på forskellige spillesteder i løbet af året.